Vandra i Trillevallen

Upplev vandringsutbudet i Trillevallen och Södra Årefjällen! Här möts du av storslagna fjällvyer, porlande bäckar och frodig fjällflora. Våra välmarkerade leder passar både nybörjare och erfarna vandrare, och tar dig genom trolska skogar, över blomstrande fjällängar och upp på mäktiga fjälltoppar. Utforska de pittoreska omgivningarna runt Trillevallen, och njut av stillheten och den friska luften.

Alla vandringsleder är väl utmärkta med nummer och underhållna efter bästa förmåga. Det går att läsa mer om respektive led i Trillevallen nedan.

Välkommen ut!

241 Vällistetoppen

BLOMSTERSTIG MED VACKRASTE VYERNA

Starta vid Trillevallens liftparkering. Om du har en smart telefon, och vill veta mer om vilka växter du ser, kan du ladda hem appen ”shuttle” här. Gå grusvägen, genom fjällbjörkskogen, upp på kalfjället. Passa på att njuta av utsikten och blommorna i det sega motlutet. Runt midsommar har du chans att se ovanliga fjällväxter på Välliste.

Väl uppe på toppen är din belöning storslagna vyer. Med Sylarna i väster och Anarismassivet i söder har du hittat den perfekta platsen att fika på. Strax norr om raststugan går du förbi en sten uppsatt till minne av en liten flicka.

När du fortsätter längs fjällkanten norrut har du utsikt över Indalsälvens dalgång. Innan du kommer ner i fjällbjörkskogen tar du stigen söderut och sluter cirkeln vid grusvägen du gick upp.

240 Välliste runt

HEL- ELLER HALVDAG MED MAGISK UTSIKT

Gå  från Trillevallens högfjällshotell upp mot liftarna och vik vänster , efter några  hundra meter, in på leden till Ytterstvallens fäbod. Du följer en återskapad fäbodled genom gammelskog med skäggiga träd. Vid de fina gamla fäbodstugorna är det härligt att göra paus och njuta av utsikten. När du fortsätter upp på Vällistes sydsluttning hör du bäcken porla i ravinen till höger om leden. Uppe på kalfjället följer du leden till Skaltjärnen. Här är det läge för paus och magiska fjällvyer igen. Följ sedan leden till höger så kommer du småningom till Toppstugan. Vackrare utsikt över fjällvärlden får du leta efter.

När du fortsätter över toppen till Norra stugan kan du njuta av vackra fjällblommor i slutet av juni och hela juli. Utsikten över Åredalen är också helt okey. Korta partier är lite steniga. Vandringen från Norra stugan, ner genom fjällbjörkskogen, är bitvis blöt, men snart är du tillbaka vid Trillevallen.

Vill du gå kortaste vägen tillbaka från toppstugan väljer du stigen ner via slalombacken.

Alla vandringsleder i Södra Årefjällen

Upplev vandring i Södra Årefjällen och upptäck de natursköna lederna mellan de charmiga byarna Vålådalen, Ottsjö, Trillevallen och Edsåsdalen. Varje etapp bjuder på storslagna vyer, rogivande fjällandskap och unika naturupplevelser. Oavsett om du söker en kort dagstur eller en längre fjällvandring, hittar du alla detaljerade leder på Fjällupplevelser till fots.

Tillsammans med Anton på Wöks Outdoor finns trevliga paketerbjudanden att ta del av, läs mer och boka via knappen!